Tájékoztató oldal gyermektüdőgyógyászok részére

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

 

A Nutriciánál mindent megteszünk annak érdekében, hogy a betegek, ebben a speciális helyzetben is a megfelelő táplálásterápiában részesüljenek.

A különböző krónikus tüdőbetegségek esetén kiemelten fontos odafigyelni a megfelelő tápláltsági állapotra, hiszen a malnutríció negatív hatással van légzésfunkciókra:

 • a légzőizmok ereje 37%-al csökken
 • a vitálkapacitás 63%-kal csökken
 • a rekeszizom tömeg 60%-kal csökken*

A malnutríció károsítja a légzőizom funkciót is:

 • a ventillációt
 • a hypoxia tűrést
 • a tüdő védekező mechanizmusait *

* Annemie M. Schols, Ivone M. Ferreira, Frits M. Franssen et al: Nutritional assessment and therapy in COPD: a European Respiratory Society statement, European Respiratory Journal Dec 2014, 44 (6) 1504-1520. Aurora N, Rochester, D. Am Rev Respir Dis 126:5-8, 1982, Aurora N, Rochester D. J Appl Physiol: Respirat Environ Exercise Physiol 52:64-70, 1982

Ha szondatáplált betege van, forduljon a 20 éves tapasztalattal rendelkező NUTRICIA OTTHONÁPOLÓ SZOLGÁLATHOZ, mely térítésmentes szolgáltatás keretében nyújt segítséget az otthoni szondatáplálásban részesülő gyermekek és felnőttek részére!

Letölthető anyagok gyermektüdőgyógyászok részére

Az European Academy of Allergology and Clinical Immunology (EAACI) Gyermekgyógyász Szekciója publikált egy hat ajánlást tartalmazó cikket, melyben a COVID pandémia alatt, a gyermekkori allergiák és immunhiányok tényeiből és meglévő bizonyítékaiból indult ki. Tényeken alapuló javaslatok fogalmaz meg az allergiás és immunhiányos gyermek betegek kezelésére, a Covid -19 járvány alatt. Ennek az összefoglalóját illetve javaslatait itt megtalálja*. Kérjük olvassa el figyelmesen illetve töltse le azt.

*Managing childhood allergies and immunodeficiencies during respiratory virus epidemics – The 2020 COVID-19 pandemic A statement from the EAACI-section on Pediatrics

Brough, H.A., Kalayci, O., Sediva, A. et al: Managing childhood allergies and immunodeficiencies during respiratory virus epidemics – the 2020 COVID-19 pandemic. Pediatr Allergy Immunol. Accepted Author Manuscript. doi:10.1111/pai.13262

A különböző krónikus tüdőbetegségek esetén – beleértve a cisztás fibrózist is – megemelkedik az energia szükséglet.

Az ESPEN-ESPGHAN-ECFS 2016-os adatai alapján a malnutrició rizikója elérheti az 50%-ot a cisztás fibrózisos betegek körében*.

A megemelkesett energiszükséglet fedezésére javasolhatóak a speciális tápszerek, melyek szájon keresztül, illetve tápláló eszközökön keresztül is felhasználhatók.

*Turck D, Braegger C.P, Colombo C et al: ESPEN-ESPGHAN –ECFS guidelines on nutrition care for infants, children and adults with cystic fibrosis. Clinical Nutrition, 2016;35(3), 557-577.

Skandishake Mix

Malnutríció infografika

Nutrinidrink kórállapotok

Tekintse meg videónkat!

Szülői tapasztalatok: Daniella és Milán

Kapcsolódó termékek:

Scandishake Mix

 • magas energiatartalom
 • kiegészítő táplálásra alkalmas
 • cisztás fibrózis esetén

Nutrinidrink Multifibre

 • magas energiatartalom 
 • betegség kapcsán kialakult alultápláltság esetén
 • 1 éves kor felett

Termékválasztó applikáció

Töltse le a Nutricia Termékválasztó applikációt, hogy mindig naprakész termékinformációval rendelkezzen , akár offline üzemmódban is!

Letöltés itt:

   

Hasznos linkek:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Online felírási segédlet

Használja a felírási segédletet a pontos havi mennyiség kiszámolásához és szakorvosi javaslat nyomtatásához.

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

 • Hidden
  A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Nutricia Otthonápoló és Tanácsadó Szolgálat:

munkanapokon 9-16 óra között,
ingyenesen hívható

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Danone Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám: 06 1 452 7770