Tájékoztató oldal gyermektüdőgyógyászok részére

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Numil kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

 

A Nutriciánál mindent megteszünk annak érdekében, hogy a betegek, ebben a speciális helyzetben is a megfelelő táplálásterápiában részesüljenek.

A különböző krónikus tüdőbetegségek esetén kiemelten fontos odafigyelni a megfelelő tápláltsági állapotra, hiszen a malnutríció negatív hatással van légzésfunkciókra:

 • a légzőizmok ereje 37%-al csökken
 • a vitálkapacitás 63%-kal csökken
 • a rekeszizom tömeg 60%-kal csökken*

A malnutríció károsítja a légzőizom funkciót is:

 • a ventillációt
 • a hypoxia tűrést
 • a tüdő védekező mechanizmusait *

* Annemie M. Schols, Ivone M. Ferreira, Frits M. Franssen et al: Nutritional assessment and therapy in COPD: a European Respiratory Society statement, European Respiratory Journal Dec 2014, 44 (6) 1504-1520. Aurora N, Rochester, D. Am Rev Respir Dis 126:5-8, 1982, Aurora N, Rochester D. J Appl Physiol: Respirat Environ Exercise Physiol 52:64-70, 1982

Ha szondatáplált betege van, forduljon a 20 éves tapasztalattal rendelkező NUTRICIA OTTHONÁPOLÓ SZOLGÁLATHOZ, mely térítésmentes szolgáltatás keretében nyújt segítséget az otthoni szondatáplálásban részesülő gyermekek és felnőttek részére!

Letölthető anyagok gyermektüdőgyógyászok részére

A különböző krónikus tüdőbetegségek esetén – beleértve a cisztás fibrózist is – megemelkedik az energia szükséglet.

Az ESPEN-ESPGHAN-ECFS 2016-os adatai alapján a malnutrició rizikója elérheti az 50%-ot a cisztás fibrózisos betegek körében*.

A megemelkesett energiszükséglet fedezésére javasolhatóak a speciális tápszerek, melyek szájon keresztül, illetve tápláló eszközökön keresztül is felhasználhatók.

*Turck D, Braegger C.P, Colombo C et al: ESPEN-ESPGHAN –ECFS guidelines on nutrition care for infants, children and adults with cystic fibrosis. Clinical Nutrition, 2016;35(3), 557-577.

Malnutríció infografika

Nutrinidrink kórállapotok

Tekintse meg videónkat!

Szülői tapasztalatok: Daniella és Milán

Kapcsolódó termékek:

Scandishake Mix

 • magas energiatartalom
 • kiegészítő táplálásra alkalmas
 • cisztás fibrózis esetén

Nutrinidrink Multifibre

 • magas energiatartalom 
 • betegség kapcsán kialakult alultápláltság esetén
 • 1 éves kor felett

Termékválasztó applikáció

Töltse le a Nutricia Termékválasztó applikációt, hogy mindig naprakész termékinformációval rendelkezzen , akár offline üzemmódban is!

Letöltés itt:

   

Hasznos linkek:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Online felírási segédlet

Használja a felírási segédletet a pontos havi mennyiség kiszámolásához és szakorvosi javaslat nyomtatásához.

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Numil kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

  A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Otthonápoló és Tanácsadó szolgáltunk:

NUTRICIA Tanácsadó Szolgálat:
(munkanapokon 9-16 óra között, ingyenesen hívható)

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Numil Kft.

Székhely:: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím:: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám:: 06 1 452 7770