Stroke és diszfágia

ÚJ: Alapanyagtípusok és módszerek

ÚJ: Töltött káposzta és zserbó recept

A diszfágia dietoterápiája

Séf videó: a Nutilis sürítőpor alkalmazása

A Nutricia szoros kapcsolatot épített ki a magyarországi neurológus szakorvosokkal és az őket képviselő szakmai szervezetekkel. A nemzetközi fejlesztéseink hazai bevezetésének köszönhetően a magyarországi neurológiai ellátásban részesülő betegek olyan modern, minden hazai- és nemzetközi ajánlásnak megfelelő enterális termékeket és szondatápláláshoz elengedhetetlen orvostechnikai eszközöket, valamint folyadék nyelését megkönnyítő sűrítőport biztosít, amely világszínvonalú ellátást tesz lehetővé a táplálás kapcsán.

stroke betegek ellátása

  • A világon elsőként vezette be a „félrecsatlakozás” és ezáltal a kórházi táplálással kapcsolatos szövődmények elkerülésére kifejlesztett ENFit csatlakozórendszert a biztonságosabb betegellátás érdekében.
  • Speciálisan stroke betegek számára kifejlesztett termékeket, amelyek fehérje és energiatartalma a katabolikus anyagcsere igényekhez igazítottan segíti az akut állapot minél előbbi stabilizálódását és segít megelőzni az izomtömegvesztést
  • Hazánkban a Nutricia által forgalmazott egyedülálló amilázrezisztens sűrítőpor megkönnyíti az átmeneti vagy tartós nyelési nehezítettségben szenvedő betegek mindennapjait és ezáltal segíti a rehabilitációjukat.
  • A különböző szakmai szervezetekkel közösen az országos és regionális rendezvényeken, illetve a Nutricia által szervezett képzéseken a szakorvosokkal és a szakdolgozókkal együtt elméleti és gyakorlati képzés keretében segít a szakemberek aktuális táplálással kapcsolatos ismereteik bővítésében a stroke betegekkel kapcsolatos hazai és nemzetközi iránymutatások alapján.
  • Otthonápolásunk folyamatos segítséget nyújt a kórházból hazabocsájtott stroke betegek táplálása kapcsán, hogy minél inkább megkönnyítse a mindennapi életbe történő mihamarabbi visszailleszkedést.

A stroke beteg kritikus állapotú beteg megnövekedett fehérje- és energia szükséglettel3

strok-eal összefüggő diszfágia pdf

(A pdf-fájl megnyitásához kattintson a képre!)

Hivatkozások

1 ESO-Guidelines for Management of Ischaemic Stroke 2008 http://www.congrex-switzerland.com/fileadmin/files/2013/eso-stroke/pdf/ESO08_Guidelines_Original_english.pdf
2 Perry L. Eating and dietary intake in communication-impairedstroke survivors: a cohort study from acute-stage hospital admission to 6 months post-stroke. Clin Nutr. 2004;23:1333-1343.
3 David C. Frankenfield M.S., R.D. *, Christine M. Ashcraft R.D.: Description and prediction of resting metabolic rate after stroke and traumatic brain injury. Nutrition 28 (2012) 906–911.

 

4 Wirth et al. Experimental & Translational Stroke Medicine 2013, 5:14 http://www.etsmjournal.com/content/5/1/14
5 Guidelines for the Provision and Assessment of Nutrition Support Therapy in the Adult Critically Ill Patient: Society of Critical Care Medicine (SCCM) and American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (A.S.P.E.N.) Journal of Parenteral and EnteralNutrition Volume 40 Number 2 February 2016 159–211

Kapcsolódó termékek

Egészségügyi szakemberek és betegek támogatása

nutricia mesterkurzus

Mint piacvezető tápszergyártó cég felelősségünknek érezzük a táplálásterápiában érintettek szakmai képzését hazánkban. Az elméleti és gyakorlati ismeretek elmélyítésére nyújt lehetőséget a Nutricia Mesterkurzus.

nutricia diétás tanácsadás

Ingyenes telefonos tanácsadás és segítségnyújtás a tápszert fogyasztó
betegeknek és gondozóiknak.

tanacsadas@nutricia.hu

nutricia otthonápoló szolgálat

Gondoskodás a kórházi kezelés után hazabocsátott szondatáplált betegekről, hogy saját otthonunkban is szakember felügyelete mellett folytathassák a táplálásterápiát.

Honlapjaink és kiadványaink

Nutricia Termékválasztó Applikáció