Mit tehet Ön gyógyszerészként,

hogy az elrendelt táplálásterápia valóban hatékony legyen, hozzájárulva a beteg gyógyulásához, életminőségének javításához?

 • Támogassa a beteget, hogy váltsa ki az orvos által elrendelt mennyiséget! Sok esetben a beteg a patikában szembesül a felírt termék mennyiségével, ami napi két palack elrendelése esetén 60 palack, azaz 2-3 karton terméket jelent. Hívja fel a beteg figyelmét, hogy az elrendelt táplálásterápia a gyorsabb és szövődménymentes felépülést szolgálja.
 • Javasolja betegeinek a változatos felhasználást! A termékeink változatos módon, ételbe és italba keverve is fogyaszthatók.
  Receptgyűjtemény a Nutricia honlapon érhető el »
 • Nutricia.hu/taplalasterapia honlapunk hasznos információkkal szolgál a betegek és hozzátartozóik számára – kérjük, ajánlja betegeinek Ön is!
 • Kérdés esetén ajánlja a Nutricia Tanácsadó Szolgálatot, ahol dietetikus szakértő várja a kérdéseket minden munkanapon 8-16 óra között, a díjmentesen hívható telefonszámon: 06 80 223 223

Nutricia portfólió – iható termékek

A Nutricia speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer-kínálatában található támogatott termékek normatív és/vagy emelt támogatással érhetők el, amennyiben a táplálásterápiát orvos rendeli el.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Nutricia iható portfólió alábbi támogatott termékeit:

Magas energiatartalom, kiegyensúlyozott tápanyagtartalom:

Nutricia Nutridrink

Betegséghez kapcsolódó malnutríció esetén.
Napi adag 2-3 palack

 • Fehérje: 12 g/palack (16 EN%)
 • Energia: 300 kcal/palack (1,5 kcal/ml)

Nutridrink Max

Betegséghez kapcsolódó malnutríció esetén.
Napi adag 1 palack (300 ml)

 • Fehérje: 29 g/palack (16 EN%)
 • Energia: 720 kcal/palack (2,4 kcal/ml)

Magas fehérjeszükséglet esetén:

Fortimel DiaCare

Diabetes mellitus vagy hiperglikémia esetén fenálló malnutríció diétás ellátására

Napi adag 1-2 palack (200-400 ml)

 • Fehérje: 19,6 g/palack (26 EN%)
 • Energia: 302 kcal/palack (1,5 kcal/ml)

Cubitan

Krónikus sebek
diétás ellátására

Napi adag 1-3 palack

 • Fehérje: 17,6 g/palack (28 EN%)
 • Energia: 248 kcal/palack (1,24 kcal/ml)

A speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek recept nélkül is kiadhatók. Amennyiben alultáplált beteg számára keresnek megoldást, javasolja Ön is a speciális élelmiszerek alkalmazását!

A hatékony táplálásterápia érdekében fontos, hogy a beteg a napi adagot elfogyassza és a terápiát az előírt ideig folytassa, mely sok esetben több hónap is lehet. Kérjük Ön is hívja fel erre a betegek figyelmét. A változatos ízek biztosítása segítheti a terápiahűséget!

Receptgyűjtemény

Termékeink változatos módon, ételbe és italba keverve is fogyaszthatók. Receptgyűjtemény a Nutricia honlapon érhető el.

 

Termékválasztó app

A Nutricia termékekkel és a táplálásterápiával kapcsolatos bővebb információért látogasson el szakmai honlapunkra vagy töltse la a Nutricia termékválasztó applikációt!

Gyógyszerész hírlevél

Iratkozzon fel a Nutricia gyógyszerész hírlevélre, mely kifejezetten gyógyszerészek számára összeállított naprakész információkkal látja el Önt!

Kérdés esetén keresse Keresse a Nutricia dietetikus szakértőjét:
06-80-223-223
tanacsadas@nutricia.hu

Táplálkozás műtét előtt és után

Tervezett műtét előtt már a műtétre készülve érdemes fokozott figyelmet fordítani a megfelelő táplálkozásra és fizikai aktivitásra. Fontos, hogy a műtétre váró beteg ne legyen alultáplált, figyeljünk arra, hogy megfelelően táplálkozik-e a műtétet megelőző hetekben.

Alultápláltság esetén a  sebgyógyulási folyamat is lassulhat, illetve szövődmények léphetnek fel.

Lábadozó beteg táplálkozása

A betegség utáni felépülésben kulcsszerepet játszik a táplálkozás bármely életkorban. A gyógyulás minden betegnél megnövekedett tápanyagigénnyel is jár, így a megfelelő étrend egy fontos tényező a hatékony felépülésben. Ha biztosítjuk a lábadozó beteg szervezetének a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagokat, jelentősen csökkenhet a szövődmények kockázata, rövidülhet a kórházi tartózkodás, illetve az otthoni felépülés ideje.

Táplálkozás idős korban

Idős korban különösen fontos a megfelelő tápanyagbevitel és hidratáltság, ezért érdemes odafigyelni az étkezések rendszerességére és összetételére. Napi 4-5 étkezés javasolt, kis mennyiségekben. Az idősek általában kisebb mennyiségelet tudnak elfogyasztani, pedig továbbra is szükségük van a megfelelő mennyiségű fehérjére, vitaminokra és ásványi anyagokra. Fogproblémák esetén az ételek állagának is fontos szerepe lehet.

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

 • Hidden
  A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Nutricia Otthonápoló és Tanácsadó Szolgálat:

munkanapokon 9-16 óra között,
ingyenesen hívható

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Danone Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám: 06 1 452 7770

Promóciós kód: ONS24PHAPHA34ONLHU Lezárás dátuma: 2024.04.24.