A kóros tápláltság kialakulásának rizikótényezői
Amikor a kóros tápláltsági állapotok (pl. malnutríció, szarkopénia) kialakulásának tényezőit keressük, legtöbbször fizikai okok és testi betegségek után kutatunk, pedig bizonyos pszichés állapotok (pl. gyász, magány) vagy szociális körülmények fennállása (pl. ellátásként, élelmiszer beszerzésének nehézsége) is rizikótényezőként szerepelhet.
Az előadás részletesen bemutatja a leggyakoribb rizikótényezőket, a diagnosztizálás eszközeit/módszereit, és kitér a multidiszciplináris és a multidimenzionális kezelési elvekre.
Előadó: Dr. Csikós Ágnes, PTE ÁOK, Alapellátási Intézet, Hospice- Palliatív Tanszék
Tekintse meg az előadást!
A webinaron megjelenő termékek speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek, amelyek termékcímkéjét és árát a Nutricia Terméktárban érheti el, a termék nevére kattintva: Infatrini, Infatrini Peptisorb, Nutrini, Nutrini MF, Nutrini Energy, Nutrini Peptisorb, Nutrison, Nutrison MF, Nutrison Energy, Nutrison Energy MF, Nutrison Advanced Peptisorb, NutriniDrink Multi Fibre, Nutrini Energy Multi Fibre.