Leírás

Speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer, amely felhasználható betegségek diétás ellátására, ahol magas energia- és alacsony folyadékbevitel indokolt, így vese és májbetegségekben és katabolikus stressz esetén.

Terméktulajdonságok

  • visszazárható csomagolás
  • higítva fogyasztandó
  • Nettó tömeg: 400g

Allergén információk

  • Tehéntejfehérje mentes

Rövid leírás

A Super Soluble Duocal egy speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer. Felhasználható betegségek diétás ellátására, ahol magas energia- és alacsony folyadékbevitel indokolt, így vese és májbetegségekben és katabolikus stressz esetén. A zsír és szénhidrát kiegyensúlyozott keveréke. Tehéntejfehérje mentes.

Figyelmeztetés

Csak szoros orvosi felügyelet mellett alkalmazató.  Adható csecsemőknek, gyermekeknek és felnőtteknek. Nem alkalmas kizárólagos táplálásra. Parentálisan nem alkalmazható.

Energia

/ 100 g porban

Összes energia

2061 kJ

Összes energia

492 kcal

Zsír

22,3 g

Szénhidrát

72,7 g

Fehérje

0 g

Indikációk, kontraindikációk

  • vese és májbetegségekben szenvedőknek és katabolikus stressz esetén
  • csecsemőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt adható

Adagolás

Elkészítés

Mennyiségét orvosnak vagy dietetikusnak kell meghatároznia,  napi mennyiség függ az életkortól, a testtömegtől és a beteg egészségi állapotától. Semleges ízének köszönhetően hozzáadható más italokhoz, ízesíthető gyümölcsökkel, különböző más ételekkel; felhasználható tej helyettesítésére, valamint csecsemőtápszerhez is adható.

Ajánlott higítás

Higítás víz mennyisége (ml) teljes térfogat (ml) por (g) kcal/ml Osmolalitás (mOsmol/kg víz)
1:04 150 176 37,5 1,05 196
1:03 150 188 50 1,3 310
1:2* 150 205 75 1,8 525
* standard higítás 1:2.

1. Mérje ki a szükséges mennyiségű port. Egy 2,5 ml-es kanál kb 1,2 g port tesz ki. A szükséges mennyiségű tápszerport mérje ki. 2. Adja a port a szükséges mennyiségű vízhez, majd egy villával keverje addig, míg a por fel nem oldódik a vízben. Csecsemőtápszerhez adás esetén kövesse a szigorú higiéniás utasításokat, elkészítés után 2 órán belül használja fel. A javasolt mennyiség 1g por/100ml csecsemőtápszer.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó. Felnyitás után doboz tetejét mindig szorosan zárja vissza. Első felnyitástól számított négy héten belül fel kell használni. Védőgázas csomagolásban. A dentálhigiéna fontos a csecsemőknél és gyermekeknél, mivel a fog hosszantartó speciális élelmiszerrel való érintkezése növeli a fogszuvasodás kockázatát.

Felírhatóság

Kizárólag egyedi méltányossággal igényelhető.

Összetétel

Átlagos tápérték 100 g porban
492 kcal
amelyből
Telített zsírsavak 10,4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsavak 9 g
Többszörösen telítetlen zsírsavak 2,9 g
amelyből
linolsav 2,31 g
alfa-linolénsav 0,49 g
LA:ALA arány 4,71:1
LCT 13,8 g
MCT 8,5 g
amelyből
Cukrok 6,5 g
E-vitamin 2,9 mg (alfa TE)
Nátrium <20 mg
Kálium <5 mg
Klorid <20 mg
Kalcium <5 mg
Foszfor <5 mg
Magnézium <5 mg

Összetevők

Összetevők

szárított glükóz szirup, közepes szénláncú trigliceridek (pálmamag és/vagy kókuszolaj), pórsáfrányolaj, kanolaolaj,  emulgeálószer (E472c).

Termékcímke, egyéb letölthető dokumentum

Termék típus: Modulok