Tájékoztató oldal a veleszületett anyagcserebetegeket gondozók részére

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

Örömmel értesítjük partnereinket, hogy a Nutricia PKU portfoliója egy új termékkel bővült.

PKU Synergy citrus ízű speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer. Cukorral és édesítőszerrel. Fenilketonúria (PKU) vagy hiperfenilalaninémia (HPA) diétás ellátására 10 év feletti gyermekek és felnőttek részére. Egy por alapú aminosav keveréket tartalmazó fenilalaninmentes* termék, szénhidráttal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Dokozahexaénsavat (DHA-t) tartalmaz.  Nettó mennyiség: 30×33 g (990 g).

*Nyomokban a termék fenilalanint tartalmaz a DHA bevonat miatt kevesebb mint 5 mg a 33 g-os sachéban  |  1 tasak = 20 g PE tartalmaz

A PKU Synergy esszenciális és nem esszenciális aminosavakat (a PHE kivételével) tartalmaz, minőségi és mennyiségi összetétele a magas biológiai értékű fehérjékhez hasonló (hús, tej és a tojás), aminosavprofilja ezek alapján lett összeállítva. Emelt mennyiségben tartalmaz metionint és ciszteint (10%), treonint, lizint és triptofánt (20%), melyek az étrendi hiányok pótlására szolgálnak.

Kérjük javasolja a csodabogar.hu oldalt, ahol a mindennnapokban jól használható infomációkat, videókat talál a fehérjeszegény diétáról

A fehérjeszegény diétában nem megfelelő a hosszú szénláncú zsírsavak bevitele
Klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy a szigorú diéta alatt csökkent mennyiségben van jelen a DHA a plazmában, a kontrollokhoz képest 2,3,4
A dokozahexaénsavval és/vagy az arachidonsav-kiegészítésekkel végzett kontrollált vizsgálatok az LC-PUFA mennyiségének növekedését és ezzel együtt a neurológiai status javulását mutatták5,6
A PKU kezelésére javasolt fehérjeszegény diétát gyermekkoron túl is folytatni kell, a diéta egy életre szól1
Azonban a compliance nem minden esetben optimális
Ezért fontos, hogy a fehérjepótló speciális élelmiszerek különböző ízekben és konzisztenciában álljanak a diétázók rendelkezésére, hogy rugalmasságot nyújtsanak, az egyéni igényeknek és az ízpreferenciáknak megfelelően7,8

(Hivatkozások a letölthető anyagban)

PKU Synergy – speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer, citrus ízesítésű, kiszerelése:30x33g  |  1 tasak: 20g PE
*Bruttó fogyasztói ár: 97.635 Ft  |  *Beteg térítési díj: 300 Ft  | *Kiemelt támogatási összeg: 97.335 Ft  |  *Támogatás mértéke: 100%
*Indikációs pont: EÜ 100. 17 pont  |  Életkor: 10 év felett, felhasználási javaslat: orális táplálás

Letölthető anyag:

Tekintse meg videónkat!

Kapcsolódó termékek:

PKU Lophlex por

  • fenilketonúria (PKU) esetén
  • 8 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek

PKU Lophlex LQ juicy

  • fenilketonúria (PKU) esetén
  • 4 éves kor feletti gyermekek, felnőttek, valamint várandósok számára.

PKU Synergy – citrus ízű

  • citrus ízesítésű, aminosav alapú fehérjepótló speciális élelmiszer
  • fenilketonúriások és hiperfenilalaninémiások részére, 10 éves kor felett

Hasznos linkek:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Online felírási segédlet

Használja a felírási segédletet a pontos havi mennyiség kiszámolásához és szakorvosi javaslat nyomtatásához.

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

  • Hidden
    A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Nutricia Otthonápoló és Tanácsadó Szolgálat:

munkanapokon 9-16 óra között,
ingyenesen hívható

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Danone Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám: 06 1 452 7770