Tájékoztató anyagok gyermekkori szondatáplálásról

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

A Nutriciánál mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a kórházakat és az egészségügyi szakembereket abban, hogy biztosítani tudják a betegek számára nélkülözhetetlen táplálásterápiás támogatást.

A COVID-19 vírushelyzetben a szondatáplált gyermekek állapotuknál fogva kiemelten veszélyeztetettek, így most különösen fontos tekintettel lennünk a pumpák használatára/kezelésére, illetve pumpa hiányában az alternatív táplálási módokra.

Kérjük ajánlja a gyermek.szondataplalas.hu 
weboldalunkat, ahol a szülőknek adunk segítséget a leggyakoribb kérdésekben.

Mielőtt új pumpát rendelne

 • Győződjön meg arról, hogy a pumpák működnek. Amennyiben szükséges küldje el a Nutriciának, hogy tisztíthassuk és javíthassuk, és mihamarabb visszaküldhessük!
 • Gondoskodjon arról, hogy az osztály minden tagja rendelkezzen alapvető ismeretekkel a pumpán keresztül történő táplálás és annak működtetése terén!
 • Amennyiben a helyi higiéniai és fertőtlenítési irányelvek megengedik, kérjük, fontolja meg a tápláló pumpa megosztását!
 • Priorizálja azokat a betegeket, akiknek továbbra is szükségük lesz pumpára, és azonosítsa azokat a csoportokat, amelyek alternatív módon táplálkozhatnak a kórházban tartózkodásuk alatt!

 A pumpák iránt megemelkedett igény kapcsán, kérjük, alternatív táplálási módként fontolja meg a bólus táplálást ill. a gravitációs szerelékkel történő táplálást! 

A kórházból történő hazaadáskor mindenképpen ajánlja a 20 éves tapasztalattal rendelkező NUTRICIA OTTHONÁPOLÓ SZOLGÁLATOT, mely térítésmentes szolgáltatás keretében nyújt segítséget az otthoni szondatáplálásban részesülő gyermekek és felnőttek részére!

További információért kérjük, töltse le az alábbi angol nyelvű tájékoztató anyagokat!

Termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő tápszer használatában.

Nutrini Peptisorb

 • betegséghez kapcsolódó malnutríció diétás ellátására

 • felszívódási ill. emésztési zavarok esetén 

 • 1-6 év közötti, illetve 8-20 kg súlyú gyermekek részére

Nutrini Energy

 • betegséghez kapcsolódó malnutríció diétás ellátására
 • magas energiatartalmú tápláláshoz
 • 1-6 év közötti, illetve 8-20 kg súlyú gyermekek részére.

Flocare aloldalunkon segítséget adunk a leggyakoribb kérdések megválaszolásában.

Hasznos linkek az orvosi munka segítésére:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

 • Hidden
  A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Nutricia Otthonápoló és Tanácsadó Szolgálat:

munkanapokon 9-16 óra között,
ingyenesen hívható

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Danone Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám: 06 1 452 7770