Tájékoztató anyagok csecsemő-és gyermekgyógyászok számára

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Numil kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

Nutricia a megváltozott körülmények között is Ön mellett áll az újszülöttek, csecsemők és kisdedek tápszeres táplálása esetén. 

A korai életszakaszban a táplálkozással pozitívan befolyásolható a bélflóra összetétele és működése, ezáltal pozitív változást érhetünk el az allergiás megbetegedések előfordulásának csökkentésében.

 • Amennyiben a szoptatás nem megoldható, több tudományos testület is a részlegesen hidrolizált fehérjét tartalmazó anyatej-helyettesítő tápszert ajánlja.
 • A WAO (World Allergy Organization, Allergia Világszervezet) javasolja a táplálék prebiotikumokkal és probiotikumokkal való kiegészítését (1,2)
 • A speciális pre– és probiotikumok kombinációjáról igazolták, hogy támogatja az egészséges bélflóra kialakulását (4).

A szülőknek szóló Nutriklub oldalunk segíthet Önnek az anyukák szakszerű tájékoztatásában.

Kérjük ajánlja!

A Milumil HA Start Prosyneo:

 • Egyedi struktúrájú, részlegesen hidrolizált tejsavófehérjéket,
 • scGOS/lcFOS oligoszacharidok 9:1 arányú keverékét,
 • Bifidobacterium breve M-16V törzset tartalmazza, amelyet együttesen szimbiotikumnak nevezünk.

Klinikai vizsgálatokkal kimutatták, hogy ez a konkrét szimbiotikum bifidogén hatással bír a bélflórára, és képes csökkenteni az allergiás tüneteket IgE-közvetített csecsemőkori atópiás dermatitiszben. (3).

Tekintse meg videónkat!

Letölthető anyagok:

Termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő tápszer használatában.

 

Milumil HA Start Prosyneo 400 g

Hipoallergén, tejalapú, anyatej-helyettesítő tápszer

Újszülött kortól 1 éves korig TB támogatással írható

 • Hidrolizált fehérjével
 • SZIMBIOTIKUS TÁPSZER
 • scGOS/lcFOS és Bifidobacterium breve
További termékinformáció

Milumil HA Start Prosyneo 400g

közfinanszírozás alapjául elfogadott ár*: 2398 Ft, támogatás mértéke (25%): 600 Ft, térítési díj: 1798 Ft. *Forrás: www.neak.gov.hu, Publikus gyógyszertörzs (PUPHA), érvényesség kezdete: 2020. 04. 01. Tájékoztató kizárólag egészségügyi szakemberek részére. A Numil Kft. kizárja a felelősségét az egészségügyi szakembereknek szóló szakmai tájékoztató anyag illetéktelen személyek általi felhasználásáért. Jelen kiadvány elválaszthatatlan részét képezi a kiadványban ismertetett termék címkeszövege. Fontos figyelmeztetés! Az anyatej a legjobb a csecsemő számára, 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás a legideálisabb táplálási mód. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő anyatej, vagy a szoptatásnak más akadálya van, az anyatej-helyettesítő tápszert gyermekorvos utasítása szerint és ellenőrzése mellett ajánlott alkalmazni. A termék a nem szoptatott csecsemők számára azok születésétől kezdve megfelelő és 6 hónapos korig kizárólagos táplálékként adható. A termék alkalmazása előtt annak megfelelő elkészítésére, tárolására és megsemmisítésre vonatkozó információk érdekében olvassa el a termék címkéjét. Ne térjen el a címke szerinti használati utasítástól, mert az zavart okozhat a kisbaba fejlődésében. Fontos figyelmeztetés! Az anyatej a legjobb a csecsemő számára, 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás a legideálisabb táplálási mód. Az anyatej-kiegészítő tápszer vegyes táplálékkal kiegészítve adható, nem alkalmas 6 hónapos kor előtt az anyatej helyettesítésére. A hozzátáplálást csak orvosi vagy táplálkozástudományi szakemberek tanácsára ajánlott megkezdeni, a csecsemő egyedi növekedési és fejlődési igényeit figyelembe véve. A termék alkalmazása előtt annak megfelelő elkészítésére, tárolására és megsemmisítésre vonatkozó információk érdekében olvassa el az adott termék címkéjét.
Tovább a termékcímkéhez

Milumil Komfort 1 600g

Speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer

Újszülött kortól 3 éves korig TB támogatással írható

 • HASFÁJÁS és SZÉKREKEDÉS diétás ellátására
 • Hidrolizált fehérjével
 • Béta-palmitáttal

További termékinformáció

Milumil Komfort 1 600g

közfinanszírozás alapjául elfogadott ár*: 2726 Ft, támogatás mértéke (25%): 682 Ft, térítési díj: 2044 Ft. Fontos figyelmeztetés! A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, és a szoptatás a legegészségesebb táplálási mód. A speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszert kizárólag a gyermekorvos javaslatára, orvosi ellenőrzés mellett, a címke szerinti használati utasítás szerint alkalmazhatóak. Alkalmazás előtt olvassa el a termék címkéjén feltüntetett adhatósági és elkészítési útmutatót! Ne térjen el a használati utasítástól, mert az zavart okozhat a kisbaba fejlődésében. A jelen kiadványban ismertetett speciális –gyógyászati célra szánt – élelmiszer csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazhatóak, gyermekek elől elzárva tartandó!
Tovább a termékcímkéhez

(1) Cuello-Garcia, C.A., et al., World Allergy Organization-McMaster University Guidelines for Allergic Disease Prevention (GLAD-P): Prebiotics. World Allergy Organ J, 2016. 9: p. 10. 
(2) Fiocchi, A., et al., World Allergy Organization-McMaster University Guidelines for Allergic Disease Prevention (GLAD-P): Probiotics. World Allergy Organ J, 2015. 8(1): p. 4.
(3) van der Aa, L.B., et al., Effect of a new synbiotic mixture on atopic dermatitis in infants: a randomizedcontrolled trial. Clin Exp Allergy, 2010. 40(5): p. 795-804.
(4) Parracho H1, McCartney AL, Gibson GR: Probiotics and prebiotics in infant nutrition. Proc Nutr Soc. 2007 Aug;66(3):405-11.

Hasznos linkek az orvosi munka segítésére:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Numil kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

  A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Tanácsadó szolgáltunk:

NUTRICIA Tanácsadó Szolgálat:
(munkanapokon 9-16 óra között, ingyenesen hívható)

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Numil Kft.

Székhely:: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím:: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám:: 06 1 452 7770