Milupa: Tájékoztató anyagok csecsemő-és gyermekgyógyászok számára

Tájékoztató a COVID-19 (koronavírus) helyzethez kapcsolódó orvoslátogatási és ellátási kérdésekkel kapcsolatban

Vállalatunk  2020. március 12-tól fogva határozatlan időre felfüggeszti az egészségügyi intézmények személyes látogatását.

Az OGYÉI március 11-i hivatalos ajánlását* vállalatunk követi és alkalmazza, ezért is a személyes látogatások helyett a kapcsolattartásra a telefonos és egyéb elektronikus csatornákat fogjuk használni. Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés és / vagy segítségkérés esetén.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő táplálásterápia / tápszer használatában.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján termék ellátási problémával nem számolunk. Mivel azonban a hazánkban, az általunk forgalmazott termékek különböző európai országból kerülnek behozatalra, előfordulhatnak olyan – rajtunk kívülálló – esetek (pl. karanténok, határzárak), amelyek átmeneti ellátási problémákat eredményezhetnek egyes termékcsoportok esetében.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz.

Bízunk abban, hogy az Önökkel fennálló konstruktív és hatékony együttműködésünk eredményeként fogyasztóink folyamatos ellátása a jövőben is biztosított lesz. Együttműködésüket és partnerségüket előre is köszönjük!

MILUPA a megváltozott körülmények között is Ön mellett áll az újszülöttek, csecsemők és kisdedek tápszeres táplálása esetén.

A kisgyermekek több mint 50%-ánál jelentkeznek emésztőrendszeri tünetek életük első évében. (1)

Nutricia Kutatóközpont szakértői kifejlesztettek egy új csecsemőtápszert, amely kedvezően hat a gyomor-, bélműködésre (5) és a bélflórára (5), és így hatást gyakorol a jóllétre és az életminőségre.

A fermentációs eljárásnak köszönhetően klinikailag bizonyított, hogy az erjesztett csecsemőtápszer és a prebiotikus rostok szabadalmaztatott kombinációja jól tolerálható (5,6), lazítja a székletet (6,7), és csökkenti a kólika előfordulását (4,5).

A szülőknek szóló MILUPA oldalunk segíthet Önnek az anyukák szakszerű tájékoztatásában.

Kérjük ajánlja!

  • A fermentáció javítja a tápanyagok emészthetőségét és számos ún. funkcionális gastrointestinalis kórképben kedvező hatású (4,5)
  • Laktáz aktivitás: enyhíti a kólikát és a puffadást (5)
  • Rövid szénláncú zsírsavak:  csökkentik a bélnyálkahártyára permeabilitását és a szorulásra való hajlamot (2,3)

Tekintse meg videónkat!

Letölthető színező füzet: 

Letölthető szakmai anyag:

Termékeink továbbra is elérhetőek és mindent megteszünk a folyamatos ellátás érdekében, támogatva az egészségügyi szakembereket és a fogyasztókat a megfelelő tápszer használatában. 

Milupa Szenzitív 600 g

Enyhe emésztési problémák esetén

Újszülött kortól 3 éves korig TB támogatással írható

  • Biztosítja az egészséges csecsemők megfelelő növekedését (8)
  • Segíti az anyatejjel táplált csecsemőkéhez jobban hasonló székelési mintázat kialakulását (6,9)
  • 25%-kal csökkenti a sírás napi mennyiségét (10)
További termékinformáció

Milupa Szenzitív 600g

Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer

Közfinanszírozás alapjául elfogadott ár*: 2263 Ft, támogatás mértéke (25%): 566 Ft, térítési díj (600 g): 1697 Ft.

Fontos figyelmeztetés! A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, és a szoptatás a legegészségesebb táplálási mód. A speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer kizárólag a gyermekorvos javaslatára, orvosi ellenőrzés mellett, a címke szerinti használati utasítás szerint alkalmazható. Alkalmazás előtt olvassa el a termék címkéjén feltüntetett adhatósági és elkészítési útmutatót! Ne térjen el a használati utasítástól, mert az zavart okozhat a kisbaba fejlődésében. A jelen kiadványban ismertetett speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható, gyermekek elől elzárva tartandó!

Termékcímke megtekintése

(1) Y Vandenplas et al: Prevalence and Health Outcomes of Functional Gastrointestinal Symptoms in Infants From Birth to 12 Months of Age JPGN Volume 61, Number 5, 2015; 531-7;

(2)J Knol et al: Colon Microflora in Infants Fed Formula with Galacto- and Fructo-Oligosaccharides: More Like Breast-Fed Infants, JPGN Vol 40. Issue 1. 36-42. 2005.

(3)Y Vandenplas et al: Gut health in early life: Significance of the gut microbiota and nutrition for development and future health. Wiley 2015

(4.) P. Roy et al: Benefits of a thickened infant formula with lactase activity in the management of benign digestive disorders in newborns Arch Pédiatr Volume 11, Issue 12, December 2004, Pages 1546-1554 https://doi.org/10.1016/j.arcped.2004.10.001

(5.) Y Vandenplas et al: Randomised controlled trial demonstrates that fermented infant formula with short-chain galacto-oligosaccharides and long-chain fructo-oligosaccharides reduces the incidence of infantile colic, Acta Paediatrica 106. pp 1150-1158. 2017. DOI:10.1111/apa.13844

(6.) A. R. Herrera et al: The combination of scGOS/lcFOS and fermented infant formula softens stools of infants compared to unfermented infant formula without scGOS/lcFOS J Pediatr Gastroenterol Nutr, Volume 61. Number 4. 516-17. 2015.

(7.) A. R. Herrera et al. The systematic effect of infant formulas on stool consistency proven by longitudinal statistical models JPGN 2016; 62. Abstract G-P-230

(8.) F Huet et al. Partly fermented infant formulae with specific oligosaccharides support adequate infant growth and are well-tolerated JPGN Volume 63, Number 4, 2016. DOI : 10.1097/MPG.0000000000001360

(9.) Y Vandenplas et al: The combination of scFOS/lcGOS with fermented infant formula reduces the incidence of colic in 4 week old infants Arch Dis Child 99; (Supp 2) A1-A620. 2014

(10.) Y Vandenplas, et al. Partly fermented infant formula combined with scGOS/lcFOS shows a reduction in daily average crying duration in healthy term infants Eur J Pediatr 175;1393-1880. 2016. doi:10.1007/s00431-016-2785-8.

Hasznos linkek az orvosi munka segítésére:

Értesüljön hírlevélben!

Iratkozzon fel a Nutricia Szakmai hírlevelére, hogy közvetelenül értesülhessen aktuális híreinkről!

Nutricia tanácsadó szolgálat

Az alábbi linken elérheti a Nutricia tanácsadó szolgálatot, ahol választ kaphat táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseire. 

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Annak érdekében, hogy a meghirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a munkavégzés a lehető legzökkenőmentesebb maradjon, orvoslátogatóink rendelkezésre állnak bármilyen szakmai kérdés vagy segítségkérés esetén.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal közvetlenül a Nutricia kapcsolattartójukhoz, vagy írjanak központi irodánk munkatársainak!

  • Hidden
    A fenti űrlapon megadott személyes adatokat a Nutricia Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerint kezeljük.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Nutricia Otthonápoló és Tanácsadó Szolgálat:

munkanapokon 9-16 óra között,
ingyenesen hívható

06 80 223 223

E-mail: tanacsadas@nutricia.hu

Danone Kft.

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 680.
Központi telefonszám: 06 1 452 7770