Hozzávalók

  • 125 g cukkini
  • 5 g sonkahagyma
  • 25 g „Tesco” tömlős tejszínkrémsajt
  • 50 ml habtejszín
  • 10 g kókuszvaj
  • 10 g olívaolaj
  • 2 db leveskocka

Elkészítés

A sonkahagymát a kókuszvajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott cukkinit is rádobjuk. Egy-két percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Beledobjuk a leveskockát, forrástól számítva kb. 15-18 percig főzzük, amíg a cukkini megpuhul.
A habtejszínt és a krémsajtot egy kis tálban elkeverjük, a főzőléből keveset hozzáveszünk és az egészet a főzelékbe csurgatjuk. Az extra szűz olívaolajat is hozzáöntjük, ezzel már nem forraljuk (hogy a biológiai értékét megőrizze).
A tűzről levéve szűrőkanállal a cukkinikockák felét kiemeljük, félretesszük. A többit rúdmixerrel elturmixoljuk, ezáltal sűrítjük a főzeléket, majd a darabos zöldséget is visszatesszük.