Hozzávalók
- 125 g cukkini
- 5 g sonkahagyma
- 25 g „Tesco” tömlős tejszínkrémsajt
- 50 ml habtejszín
- 10 g kókuszvaj
- 10 g olívaolaj
- 2 db leveskocka
Elkészítés
A sonkahagymát a kókuszvajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott cukkinit is rádobjuk. Egy-két percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Beledobjuk a leveskockát, forrástól számítva kb. 15-18 percig főzzük, amíg a cukkini megpuhul.
A habtejszínt és a krémsajtot egy kis tálban elkeverjük, a főzőléből keveset hozzáveszünk és az egészet a főzelékbe csurgatjuk. Az extra szűz olívaolajat is hozzáöntjük, ezzel már nem forraljuk (hogy a biológiai értékét megőrizze).
A tűzről levéve szűrőkanállal a cukkinikockák felét kiemeljük, félretesszük. A többit rúdmixerrel elturmixoljuk, ezáltal sűrítjük a főzeléket, majd a darabos zöldséget is visszatesszük.