Nutricia

A Nutricia az orvosi célokra szánt klinikai tápszerek piacvezető gyártója Európában, a kutatás, a fejlesztés és a korszerű terápiás megoldások elkötelezettje. A klinikai tápszerek mellett a csecsemőtápszer és bébiétel piac meghatározó résztvevője is.

Dr. Jan van der Hagen és testvére Martinus 1896-ban engedélyt kaptak laboratóriumi körülmények közt előállított csecsemőtápszereik gyártására. Hamarosan négy terméket fejlesztettek ki, a különböző tápanyagigényekhez alakítva. 1905-ben az elsők között kezdtek speciális, terápiás célú tápszerek fejlesztésébe. A cukorbetegek részére csökkentett szénhidráttartalmú receptúrákat, a golyvások számára jóddal dúsított tápszereket gyártottak.

Az innovatív szemlélet ma is jellemző vállalatunkra. Táplálástudományi Kutatóintézetünk az egyik legnagyobb a világon. Több mint 200 kutatót, főként molekuláris biológust és vegyészt foglalkoztatunk, akik szakértelmükkel hozzájárulnak, hogy a Nutricia a táplálásterápia élvonalában állhasson.
 

Küldetésünk

Célunk, hogy a táplálásterápia a betegségek kezelési protokolljainak szerves részévé váljon, és a különböző terápiákhoz fejlesztett tápszereinkkel hozzájáruljunk a terápia hatékonyságához. Annak érdekében, hogy minden beteg megkapja az igényeinek megfelelő táplálásterápiát, a tápszereken túl táplálást segítő eszközöket, szondatáplált betegek számára otthoni szakápolást, az étrendi problémákkal küszködők számára telefonos diétás tanácsadást biztosítunk. Szerepet vállalunk az egészségügyi szakemberek képzésében is.

 

Egészségügyi szakemberek és betegek támogatása

A Nutricia 15 éve piacvezető szerepet tölt be Magyarországon. A termékeken felül teljeskörű megoldást biztosítunk a kollégáknak, és szakmai tanácsadást és segítségnyújtást a betegeknek.
 

Táplálásterápia otthon ápolt betegnek

A Nutricia országos otthonápoló szolgálata gondoskodik a kórházi kezelés után hazabocsátott szondatáplált betegekről, hogy saját otthonunkban is szakember felügyelete mellett folytathassák a táplálásterápiát. Telefonos tanácsadó vonalunkon dietetikus segíti a tápszert fogyasztó betegeket.
 

Nutricia Mesterkurzus

Mint piacvezető tápszergyártó cég felelősségünknek érezzük a táplálásterápiában érintettek szakmai képzését hazánkban. Az elmélet és gyakorlati ismeretek elmélyítésére nyújt lehetőséget a Nutricia Mesterkurzus.
 

Rizikószűrő programok támogatása

Szakmai szervezetekkel és betegszövetségekkel együttműködve 2005 óta támogatjuk a NutriAction, valamint a Nutrition Day rizikószűrő programokat a veszélyeztetettek és táplálásterápiára szoruló betegek felismeréséért.