A honlap tartalma egészségügyi szakemberek számára készült!

Betegséghez kapcsolódó malnutríció

Mikor gondoljon alultápláltságra és hogyan segít az adott esetben a táplálásterápia?

Táplálkozási nehézségi zavarok esetén

Iható tápszerekkel már kis volumenben is magas energia- és tápanyagbevitel érhető el. 1,2,4,7

Időskori elesettség esetén

Magas tápanyagdenzitású tápszerekkel az erőnlét megőrizhető illetve javítható. 1,5,6,7

Onkológiai betegeknél

Megfelelő fehérjebevitellel és az izomtömegvesztés mérséklésével javítható az antitumor kezelésekkel szembeni tolerancia. 8,9

Műtét előtti és utáni állapotokban

Sebgyógyuláshoz szükséges tápanyagok biztosításával gyorsabb felépülés, és kevesebb komplikáció várható. 1,10,11

Kórházi tartózkodás során

A kóros tápláltsági állapotok időben történő kezelésével a kórházban töltött napok száma lerövidíthető. 1,8

COPD esetén

A zsírmentes testtömeg növelése hozzájárulhat a légzéskapacitás javulásához. 1,2,3

A malnutríció jelei

Ha betegénél az alábbi fizikai jeleket tapasztalja, vagy a beteg az alábbi panaszokat jelzi, fennállhat a malnutríció rizikója. Az elégtelen táplálkozásból adódó energia- és tápanyaghiány figyelmeztető jeleinek, tüneteinek időben történő észlelésével és kezelésével a malnutríció megelőzhető lehetne.18,19,20,21

Gyűjtsön 4 kreditpontot a webináriumon!

„Táplálásterápia a háziorvosi gyakorlatban” c. akkreditálit képzés

 A továbbképzés háziorvosok és belgyógyászok számára akkreditált.
Aképzés elvégzésével a résztvevő háziorvosok és belgyógyászok 4 kreditpontra, a szakdolgozók 2 kreditpontra jogosultak.

Előadók:

A webinar időtartama: 1 óra 15 perc

Nutridrink Max

Csökkentett napi volumen a könnyebb elfogyaszthatóságért 16,17

A táplálásteárpia akkor a leghatékonyabb, ha a beteg valóban elfogyasztja a napi terápiás dózist. 
A Nutridrink Max napi adagja kiegészítő táplálás esetén napi 1 palack (300 ml).

A Nutricia Nutridrinkből
napi átlag 274 ml fogy*

A Nutridrink Maxból
napi 1 palack (300 ml) fogy *

*A NEAK gyógyszerforgalmi adatai alapján, azt feltételezve, hogy a kiváltott mennyiséget elfogyasztja a beteg. 2 év adatai alapján (2016.11-2018.10.).

A Nutridrink Max fogyasztásával
szignifikánsan növelhető a napi energia- és fehérjebevitel:

+75% ENERGIA

A Nutridrink Max-szal +309 kcal energia vihető be naponta a Nutricia Nutridrinkhez viszonyítva**

+81% FEHÉRJE

A Nutridrink Max-szal +13g fehérje vihető be naponta a Nutricia Nutridrink-hez viszonyítva**

A Nutridrink Maxot háziorvos saját hatáskörben is felírhatja (szakorvosi javaslat nélkül) 55%-os támogatással!

A kis napi volumen támogatja a betegcompliance-t, ezáltal a táplálásterápia sikerességét! 1,2

Kérdés esetén kérjük keressen bennünket a Nutricia tanácsadó vonalán: 06-80-223-223

A Nutridrink Max a betegek közreműködésével kifejlesztett közkedvelt ízekben érhető el:

Csokoládé

Eper

Vanília

Mokka

Igényeljen Nutridrink Max betegtájékoztatót!

Kérje tájékoztató anyagainkat az alábbi űrlap kitöltésével vagy a 06-80-223-223-as telefonszámon, amelyeket postai úton juttatunk el Önhöz!

  • Hidden
  • Kérem, küldjenek részemre Nutridrink Max betegtájékoztatót és felírási segédletet!

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
  • Az igénylő adatai

  • Postázási adatok

  • Hidden
  • Orvosi és adatkezelési nyilatkozatok

  • További tájékoztatás kérése

  • Önnek lehetősége van a Nutricia Háziorvosi hírlevelére szabadon feliratkozni. A hírlevél feliratkozók személyes adatait a Nutricia Szakmai Hírlevél Adatvédelmi Nyilatkozata szerint kezeljük.
  • Lehetősége van továbbá személyes orvoslátogatói látogatást vagy telefonos megkeresést kérni a Nutricia termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

A Nutridrink Max termékcímke szövege (Letölthető dokumentumként) és ára az alábbi linken érhető el: Nutridrink Max termékoldal
A Nutricia Nutridrink termékcímke szövege (Letölthető dokumentumként) és ára az alábbi linken érhető el: Nutricia Nutridrink termékoldal

Hivatkozások:

  1. Stratton RJ, Green JC, Elia M, Eds. Disease-Related Malnutrition: An Evidence-Based Approach To Treatment. Southampton: CABI Publishing, 2003.
  2. Joan G, Ed. Manual of Dietetic Practice. 5th ed. West Sussex: Wiley Blackwell, 2014.
  3. Sobotka L, Ed. ESPEN Book – Basics in Clinical Nutrition. 4th ed. Prague: Publishing House Galén, 2011.
  4. Télessy I. Táplálásterápia. Táplálkozás-élettantól a farmakonutrícióig. Budapest: Medicina, 2017.
  5. Volkert D, Berner YN, Berry E, et al. ESPEN Guidelines on Enteral Nutrition: Geriatrics. Clin Nutr. 2006;25(2):330-60.
  6. Deutz NE, Bauer JM, Barazzoni R, et al. Protein intake and exercise for optimal muscle function with aging: recommendations from the ESPEN Expert Group. Clin Nutr. 2014;33(6):929-36.
  7. Stange I, Bartram M, Liao Y, et al. Effects of a low-volume, nutrient- and energy-dense oral nutritional supplement on nutritional and functional status: a randomized, controlled trial in nursing home residents. J Am Med Dir Assoc. 2013;14(8):628.e1-8.
  8. Thibault R, Genton L, Pichard C. Body composition: why, when and for who? Clin Nutr. 2012: 31(4):435-447.
  9. Arends J, Bachmann P, Baracos V, et. al. ESPEN guidelines on nutrition in cancer patients. Clin Nutr. 2017: 36(1): 11-48.
  10. Weimann A, Braga M, Carli F, et al. ESPEN guideline: Clinical nutrition in surgery. Clin Nutr. 2017: 36(3):623-650.
  11. Neyens J, Cereda E, Rozsos I, et al. Effects of an Arginine-Enriched Oral Nutritional Supplement on the Healing of Chronic Wounds in Non-Malnourished Patients; A Multicenter Case Series from the Netherlands and Hungary. J Gerontol Geriatr Res 2017:6(2):420.
  12. Cederholm T, Bosaeus I, Barazzoni R, et al. Diagnostic criteria for malnutrition – An ESPEN Consensus Statement. Clin Nutr. 2015;34(3):335‐340.
  13. Cederholm T, Jensen GL, Correia MITD, et al. GLIM criteria for the diagnosis of malnutrition – A consensus report from the global clinical nutrition community. Clin Nutr. 2019;38(1):1–9.
  14. MUST szűrés [letöltés dátuma: 2020.05.21.]
  15. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a kórházi, az egészségügyi ápolási otthonokban és az otthoni ellátásra szoruló felnőtt betegek tápláltsági állapotának felmérése és a tápláltsági zavarok táplálásterápiával történő kezeléséről [2020.05.21.]
  16. Hubbard GP, Elia M, Holdoway A, Stratton RJ. A systematic review of compliance to oral nutritional supplements. Clin Nutr. 2012 Jun;31(3):293-312.
  17. Lombard K, van Steijn J, Schuur T, et al. Compliance of energy-dense, small volume oral nutritional supplements in the daily clinical practice on a geriatric ward–an observational study. J Nutr Health Aging. 2014;18(7):649-653.
  18. Zhang Z, Pereira SL, Luo M, Matheson EM. Evaluation of Blood Biomarkers Associated with Risk of Malnutrition in Older Adults: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2017;3;9(8):829.
  19. Ahmed T, Haboubi N. Assessment and management of nutrition in older people and its importance to health. Clin Interv Aging. 2010;9;5:207-216.
  20. Boga B; Samu A. Klinikum és farmakoterápia idős korban. Vox Medica. Veszprém, 2011. pp. 105-138.
  21. MSD orvosi kézikönyv a családban. 2. kiadás. Melania. Veszprém, 2003. pp. 880-890.
Promóciós kód: ONS20PHAALL17  Lezárás dátuma: 2020.08.26.