Az allergia egyre gyakoribb      A tehéntej-allergia kezelése      Köszönjük

A tehéntej-allergia kezelésében paradigmaváltásra van szükség

Az allergének elkerülésétől az immunrendszer serkentése felé. Az egészséges immunválaszok elősegítése a bélflóra modulációjával 15-17

Miért egyre gyakoribbak az allergiák? Nézzük meg az allergia kialakulásának tudományos hátterét!

Az allergia egy immunmediált betegség, amely akár már csecsemőkorban kialakulhat. Vizsgálatok alapján a legtöbb allergiás csecsemő esetében kiegyensúlyozatlan a bélflóra. 1–3 Az egyre több rendelkezésre álló adat alapján a szakértők arra jutottak, hogy a császármetszések számának, az antibiotikum-használat arányának és a szennyezettség mértékének emelkedésével erős összefüggés mutatható ki. 8-12

Az immunsejtek 70-80%-a a belekben található.5 A csecsemőkor alatt ezek a sejtek elkezdik kolonizálni az emésztőrendszert, ezzel megalapozva a gyermek immunrendszerét.

Ezt szem előtt tartva tehát a korai élet alapvető lehetőséget biztosít az immunrendszer és a bélflóra fejlődésének pozitív irányban történő befolyásolására. 6,7

Míg az allergének eliminálása enyhülést nyújthat a tünetek tekintetében, nem akadályozza meg teljesen más allergiás betegség kialakulását a későbbiek során (allergiás menetelés). 14

.

Az elmúlt 40 év során a Nutricia úttörő szerepet játszott az allergiára alkalmazható étrendi megoldások terén, hiszen elsőként azonosítottuk az allergia kialakulása és a bélflóra egyensúlyának felborulása közötti összefüggést.  Az anyatej által inspirálva kifejlesztettük a táplálkozást támogató megoldások termékpalettáját, amellyel a különféle ételallergiában és emésztési zavarokban szenvedő csecsemőket és gyermekeket támogatjuk.

Az aminosav alapú termék portfóliónk fejlesztésének célja a tünetek enyhítése, a bél gyulladásos folyamatainak csökkentése, ezáltal a csecsemők és a kisgyermekek növekedésének támogatása.

.

Ha többet szeretne megtudni az ételallergiákról, különösen a COVID-19 szempontjából, kérjük, látogasson el az Allergia Világszervezet (WAO) honlapjára.

Egy igaz történet (Allergia szülői megélése)

Egészségügyi együttműködés a Nutriciával a tehéntej-allergia kutatásában

Neocate LCP

Speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer

Újszülött kortól 1 éves korig

  • Speciális hosszú szénláncú zsírsav keverék (LC-PUFA)
  • DHA-ARA aránya 1:1
  • Nukleotidok

Neocate Junior

Speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer

1 éves kortól 6 éves korig

  • Kisgyermekek részére adaptált energia- és fehérje tartalom
  • Emelt mennyiségű kálcium, D-vitamin, vas és cink
  • Jó ízű és jól tolerálható
References

*. World Health Organization. White Book on Allergy 2011-2012 Executive Summary. By Prof. Ruby Pawankar, MD, PhD, Prof. Giorgio Walkter Canonica, MD, Prof. Stephen T. Holgate, BSc, MD, DSc, FMed Sci and Prof. Richard F. Lockey, MD.
1. Canani RB, et al. ISME J. 2016;10(3):742–750.
2. Thompson-Chagoyan OC, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2010;21(2p2):e394–e400.
3. Candy DCA, et al. Pediatr Res. 2018;83(3):677–686.
5. Vighi G, et al. Clin Exp Immunol. 2008;153(SUPPL. 1):3–6.
6. West CE, et al. J Allergy Clin Immunol. 2015;135(1):3–13.
7. Walker WA, et al. Pediatr Res. 2015;77(1):220–228.
8. Neu J, et al. Clin Perinatol. 2011;38(2):321–331.
9. Ahmadizar F, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2017;28(5):430–437.
10. Patel MM, et al. Environ Res. 2011;111(8):1222–1229.
11. Ryan PH, et al. J Allergy Clin Immunol. 2005;116(2):279–284.
12. Ryan PH et al. Am J Respir Crit Care Med. 2009;180(11):1068–1075.
13. Lozinsky AC et al: Children 2015, 2(3), 317-329; https://doi.org/10.3390/children2030317
14. David A. Hill and Jonathan M. Spergel: The Atopic march: Critical evidence and clinical relavance Ann Allergy Asthma Immunol. 2018. February; 120(2):131-137
15. West C.E et al. J Allergy Clin Immunol, 2015;135:3-13.15. West C.E et al. J Allergy Clin Immunol, 2015;135:3-13.
16. Wopereis H et al. Pediatr Allergy Immunol, 2014;25:428–38.
17. Jeurink PV et al. Crit Rev Food Sci Nutr, 2018.

Figyelem, a honlap tartalma egészségügyi szakemberek számára készült.